fbpx

Om oss

LEDtec & vår resa

LEDtec startades 2006 men före det så hette vi Safe traffic. Safe traffic producerade egentillverkade trafiksystem och startades 1988.

Vår historia

Historian började med att Åke Palmer grundade Safe traffic. Företagets produktportfölj innefattade enbart ett par olika mekaniska trafikskyltar till en början. Exempel på skyltar var mekaniska plåtskyltar som tack vare ett tidsrelä kunde fällas ut/in och varna trafikanterna att när man såg budskapet på tavlan så fanns det risk för exempelvis “kossor på väg” eller “Varning för arbetsfordon”. Denna teknik utvecklades vidare och vi jobbade senare med andra sensorer som var kopplade till plåtskyltarna.

Utveckling av produkter

Efter diodens intåg i branschen så började företaget att använda sig av diodskyltar istället för plåtskyltar, detta för att enklare kunna byta budskapen samt att synligheten av skärmarna ökade i och med denna teknik. Andra produkter som växte fram med kunders behov var vår “Du Kör För Fort-skylt” som med en radar kände av fordonets hastighet och påvisade den för bilisten samt varnade omgivningen ifall hastigheten överskreds. Med våra egna utvecklare ritade vi och skapade dessa produkter. 2003 tog vi klivet in på storbildsskärmar, vi skapade vår första skärm och vi tyckte den var “stor…” den var 3m bred och 1,5m hög, hade 16 färger och kunde visa animerade bilder. Idag har vi många fler färger…

Idag levererar vi nästa generations 22bit teknik som möjliggör 64 gånger dynamisk kontrastförbättring, med 0,001nits precisionskontroll av ljusstyrka, vilket ger en fin och livlig bild även under låg ljusstyrka.

Kontakta oss direkt!

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster, eller om du önskar en offert på en specifik lösning är det bara att ringa, maila eller komma förbi vårt kontor.

Mathias Palmer

Mathias Palmer

VD / Försäljning 054-24 07 92 mathias@ledtec.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.