fbpx

Om oss

LEDtec & vår resa framåt i tiden

Vår historia

Vår resa startades redan året 1988, då vid namnet Safe Traffic.  Verksamheten startade med en stor utvecklaranda, en anda som lever kvar. I början innefattade företagets produktportfölj enbart ett par olika mekaniska trafikskyltar. Skyltarna vi då tillverkade var mekaniska plåtskyltar som med hjälp av ett tidsrelä kunde fällas ut eller in och därmed varna trafikanterna . Genom att de visuellt såg skyltens budskapet kunde de bli förvarande om att vara uppmärksamma på vad som skulle komma skall längre fram på vägen.  Skylten kunde  exempelvis varna och göra trafikanterna uppmärksamma på scenarion som: “Kor på vägen” eller “varning för arbetsfordon”. Denna grundidé utvecklades i sin tur sedan vidare och vi arbetade sedan fram andra reformerade lösningar. Vi utvecklade nya  sensorer som vi kunde koppla till plåtskyltarna, för att kunna påvisa ett eller flera olika budskap eller att lampor började blinka i en viss färg.

Utvecklingen av verksamhetens produkter

Efter diodens intåg i branschen fick det oss att integrera användandet av diodmoduler i vårt arbete. Detta för att enklare kunna byta budskapen samt att synligheten av skärmarna ökade i och med denna teknik. Andra produkter som växte fram i och med kunders behov var vår “Du Kör För Fort-skylt” som våra egna utvecklade tog fram.  Skylten kände med en radar av fordonets hastighet och påvisade därefter för bilisten dennes hastighet samt varnade omgivningen ifall hastigheten överskreds med en “saftblandare”. Året 2003 tog vi klivet in på storbildsskärmar, vi skapade kort därefter vår första skärm och vi tyckte då att den var “stor”, den var 3m bred och 1,5m hög, hade 16 färger och kunde visa animerade bilder. Idag har vi många fler färger och vi kan även konstatera att tanken om vad en stor skärm är har förändrats otroligt mycket sedan året 2003 då utvecklingen verkligen har gått framåt den närmsta tiden.

Verksamheten idag

I takt med tiden har verksamheten utvecklas och från starten året 1988 fram tills idag har otroligt mycket skett. Från då lokalt skapande och säljande av mekaniska plåtskyltar till att vi idag skapar, säljer och installerar elektroniska skärmar och it system såväl lokalt som globalt. Numera  levererar vi bland annat nästa generations 22bit teknik som möjliggör 64 gånger dynamisk kontrastförbättring, med 0,001nits precisionskontroll av ljusstyrka, vilket ger en fin och livlig bild även under låg ljusstyrka.

Kontakta oss direkt!

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster, eller om du önskar en offert på en specifik lösning är det bara att ringa, maila eller komma förbi vårt kontor.

Mathias Palmer

Mathias Palmer

VD / Försäljning 054-24 07 92 mathias@ledtec.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.