fbpx

Om oss

LEDtec & vår resa

LEDtec startades 2006 men före det så hette vi Safe traffic. Safe traffic producerade egentillverkade trafiksystem och startades 1988.

Vår historia

Vår LED resa startades redan 1988 med en stor utvecklar anda. Företagets produktportfölj innefattade enbart ett par olika mekaniska trafikskyltar till en början. Exempel på skyltar vil tillverkade var mekaniska plåtskyltar som med hjälp av ett tidsrelä kunde fällas ut eller in och varna trafikanterna att när man såg budskapet på tavlan så fanns det risk för exempelvis “kossor på väg” eller “Varning för arbetsfordon”. Denna teknik utvecklades sedan vidare och vi jobbade oss vidare med andra nyare sensorer som vi kunde kopplade till plåtskyltarna för att påvisa ett eller flera olika meddelande eller endast lampor som blinkade i en  viss färg.

Utveckling av produkter

Efter diodens intåg i branschen så började vi att använda oss utav diodmoduler som monteras in i större skåp istället för plåtskyltar, detta för att enklare kunna byta budskapen samt att synligheten av skärmarna ökade i och med denna teknik. Andra produkter som växte fram med kunders behov var vår “Du Kör För Fort-skylt” som med en radar kände av fordonets hastighet och påvisade den för bilisten samt varnade omgivningen ifall hastigheten överskreds med en “saftblandare”. Med våra egna utvecklare ritade vi och skapade dessa produkter. 2003 tog vi klivet in på storbildsskärmar, vi skapade vår första skärm och vi tyckte den var “stor…” den var 3m bred och 1,5m hög, hade 16 färger och kunde visa animerade bilder. Idag har vi många fler färger…

Idag levererar vi nästa generations 22bit teknik som möjliggör 64 gånger dynamisk kontrastförbättring, med 0,001nits precisionskontroll av ljusstyrka, vilket ger en fin och livlig bild även under låg ljusstyrka.

Kontakta oss direkt!

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster, eller om du önskar en offert på en specifik lösning är det bara att ringa, maila eller komma förbi vårt kontor.

Mathias Palmer

Mathias Palmer

VD / Försäljning 054-24 07 92 mathias@ledtec.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.