fbpx

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet

UF Värmland har under december månad ett skyltfönster på Drottninggatan i centrala Karlstad där UF-produkter från hela Värmland presenteras. Detta Showroom var tänkt som en öppen butik med utställande UF-företag, men med ökade restriktioner ställdes det om till ett skyltfönster med shoppingmöjligheter.

Vårt Showroom blir extra synligt tack vare digital skärm från LEDtec där det finns beskrivning om hur det går att köpa produkterna samt vad Ung Företagsamhet är för verksamhet, för att sprida varumärket ytterligare.

I år firar de 40 år

UF logo

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. I år fyller alltså organisationen 40 år, men det allra första UF-företaget startade redan 1919 i den amerikanska delstaten Massachusetts.

Ta gärna en titt på Ung Företagsamhets  hemsida för mer information.

VI UTBILDAR UNGA I ENTREPRENÖRSKAP. PÅ RIKTIGT.

Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi samt utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett alumninätverk bestående av före detta UF-företagare. Vi erbjuder läromedel, lärarhandledningar, fortbildning, bedömningsstöd, möjligheter till stipendier, utbyte med andra länder och inspiration för lärare, elever och skolledare. Vi finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Vi har över 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare, och organisationen har en bred kompetens inom entreprenörskap. Organisationen stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Mer info om våra storbildsskärmar hittar du här.