Deras tidigare teknik, 18bit +, kunde öka gråskalan med 4 gånger. Den senaste version kallas 22bit + och ökar faktiskt gråskalan med 64 gånger. Till exempel, om det fanns 6 nivåer av grått i en bild, skulle 18bit + -tekniken optimera detta till 24 nivåer och med 22bit + skulle det bli 384 nivåer, vilket möjliggör en mer detaljerad och fantastisk bild i låg ljusstyrka.
Med 0,001 nits precisionskontroll av ljusstyrkan ger 22bit + en fin och levande bild även under låg ljusstyrka.
Högupplösta skärmar används oftast inomhus, det betyder att skärmen inte används med hög ljusstyrka och det svaga omgivande ljuset kommer att vara en påverkande faktor. Som du kanske förstår så skapar lägre ljusstyrka desto värre gråskala och utan rätt hårdvara och teknik så kommer det att orsaka förlust av detaljer i de svaga gråa områden som finns. Med hjälp av en färgkalibrering så löser vi detta.
Om vi tittar på fotot nedan kan vi se att det finns bildbrus och bandning i låg ljusstyrka. Tänk dig att detta var en verklig bilutställning då vill du ju att skärmen ska se perfekt ut. En skärm med märkbara konturlinjer uppfyller definitivt inte de höga kraven för en bilutställning eller lyxvaruapplikation. Det är materialet som visas på skärmen man ska se inte LED-panelerna i storbildsskärmen.
Dessa scenarier med låg ljusstyrka kan ha problem med färgförskjutning. I områden med grå nivågradering kan den övergripande färgen skiftas såväl till röd eller grön.
Så, vad orsakar förlust av detaljer i låg gråa områden? Detta beror på brist på gråskala och felaktig gråskala.
Det första vi behöver upptäcka är varför det finns gråskaleförlust.
Innan vi går in på det måste vi först förstå innebörden av själva gråskalan. Gråskala är de olika nivåerna av grå som finns mellan de ljusaste och mörkaste delarna av en bild. Ju fler nivåer det finns, desto mer detaljerade bildeffekter kan vi visa. Så vi behöver mer gråskala. (flera nivåer).
Därefter måste vi ta en titt på vad som orsakar felaktighet i gråskalan.
När man tittar på en representation av gråskala är den ideala tillväxtkurvan en linjär och enhetlig linje, med en konstant grå nivåhöjd, och där de grå nivåerna av R, G och B sammanfaller helt, som visas i den svarta linjen i figuren nedan. Den faktiska uppmätta gråskalan visas dock i de röda, gröna och blå kurvorna i figuren nedan. RGB-kurvorna överlappar inte varandra och gråskalans sluttningar är inte konsekventa. Detta orsakar felaktiga gråskalor, vilket i sin tur orsakar allvarlig färgförskjutning, varför det är så viktigt att se till att lysdioden visar mycket exakt gråskala.
NovaStars teknik med färgkalibrering för förbättring av gråskala fungerar för att ge mer gråskala och mer exakt gråskala på LED-skärmen. Denna färgkalibrering kan ge 65 536 nivåer av gråskalan, vilket ökar gråskalans noggrannhet och förbättrar LED-skärmens bildkvalitet avsevärt. Dessa förbättringar kan eliminera konturlinjer, bildbrus, färgförskjutning och andra problem i scenarier som kan uppstå på skärmen med låg ljusstyrka. Detta säkerställer att skärmen i låg ljusstyrka kan visa en mjukare och mer detaljerad bild med mer exakta och naturliga färger, vilket ger den bästa möjliga tittarupplevelse.