fbpx

Beijers Stavhoppsgala

De sex bästa stavhopparna från OS i Tokyo tävlar i Beijers Stavhoppsgala!

Den tidigare olympiske guldmedaljören från OS i Rio 2016, tillika bronsmedaljör vid OS i Tokyo 2020, Thiago Braz (Brasilien) och OS-fyran Emmanouil Karalis (Grekland) kommer att delta i Beijer Stavhoppsgala på IFU arena den 9 februari. Det innebär att de sex bäst placerade stavhopparna
från OS-finalen i Tokyo 2020 är klara för tävlingen. För mera information om galan, kolla in deras hemsida

Startfältet kompletteras av den asiatiske rekordhållaren Ernest Obiena (med ett personbästa på 5.93 m) och den belgiske rekordhållaren Ben Broeders (5.81 cm). Som tionde man in i startfältet hoppas vi få sexmetershopparen Timur Morgunov, Ryssland. Morgunov inväntar för närvarande besked om att få sin ANA-status bekräftad av World Athletics (f.d IAAF). ANA (Authorised Neutral Athletes) är det individuella godkännandet som tillåter ryska friidrottare att få tävla internationellt.

Sedan tidigare är det klart att Sam Kendricks, Chris Nielsen, KC Lightfoot och Piotr Lisek kommer till IFU arena för att utmana Mondo Duplantis om segern.

– Det är inte möjligt att få ett bättre startfält än detta. Vi är oerhört glada att de bästa stavhopparna i
världen har valt att komma till Uppsala för att möta Mondo på hans hemmaarena, IFU arena. Det blir
som en OS-final inomhus, säger Peter Jonsson, projektledare för Beijer Stavhoppsgala

– Jag kan inte säga annat än, vilket startfält. Helt fantastiskt! UIF har arrangerat tävlingar med världsrekordhållare och OS medaljörer flera gånger tidigare i föreningens 117-åriga historia men detta känns unikt. Vi ska göra allt för att ge bästa möjliga förutsättningar för hopparna att prestera på absolut toppnivå. Detta blir en kväll att minnas, säger Henrik Wennberg, Upsala IF Friidrott sportchef.

SVT sänder från tävlingen i SVT2 och Play med start kl 1830.

Och vi nöjet att vara med och rigga upp skärmar inför #beijer stavhoppsgalan i IFU Arena i Uppsala. Galan sändes i SVT Play. Titta på sändningen här (SVTplay)

I denna installation används vår perimetermodell som används på bla. Studenternas IP

Beijer stavhoppsgala 2022

Beijer stavhoppsgala 2022